Училищата и детските градини в Банско са готови за 15 септември

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Всички училища и детски градини в община Банско са в готовност за новата учебна година на 15 септември. Това заяви днес пред общинските съветници зам.-кметът Сашка Въчкова. Особено внимание е насочено през тази година към училищата предвид необичайните условия, при които се наложи да приключи изминалата учебна година и продължаващата пандемия от коронавирус.

Ще бъдат изпълнени всички нови указания и изисквания. Строителните и ремонтните дейности и освежаването във всички учебни заведения ще приключат навреме. Учебната година ще стартира при спазване на протоколите за посрещане на учениците, провеждане на учебните занятия и поведение в случай на открито заболяване от Ковид-19 в училището.

Училищата имат готовност и за преминаване към дистанционна форма на обучение, ако това е необходимо. Всички разполагат и с медицински персонал, който да осигури сутрешния филтър и целодневното обслужване на обучаваните. Община Банско е предвидила помощ за снабдяване на училищата с дезинфектанти, предпазни средства и други необходими материали.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини