Магията на песента за поредна година завладя публиката на „Пирин Фолк”

Магията на песента за поредна година завладя публиката на „Пирин Фолк”

Конкурсната вечер на „Пирин Фолк“ в Сандански снощи премина под знака на неповторими емоции и бурни аплодисменти. За 28-ми път Летният театър събра на едно място изпълнители, автори, текстописци и авторитети в областта на музиката.

В конкурсите за нова авторска песен на македонска фолклорна основа и изпълнителско изкуство се представиха изпълнители от цялата страна. 14 нови авторски композиции за родината и любовта, за вярата и за надеждата прозвучаха пред публиката, телевизионните зрители и радиослушатели на най-престижния фестивал и предизвикаха взрив от емоции и спечелиха не само вниманието, но и сърцата на всички.

Единадесет бяха претендентите за голямата награда в конкурса са изпълнителско изкуство. И тук участниците се представиха отлично не само с високото ниво на изпълненията, но и с цялостното си музикално-сценично представяне.

Специална изненада за гостите и зрителите на Пирин Фолк Сандански 2020 бе красивото изпълнение на Женска фолклорна група към НЧ "Отец Паисий 1919"-Сандански на песента – „Я послушай, Яно мори“, с което се отбеляза своеобразен преход между двата конкурса.

Като гост-изпълнител на сцената се качи Володя Стоянов-Войводата, който представи три нови авторски произведения. Финалът на вечерта постави с патриотичната песен, посветена на всички сънародници по света – „Брекзит Лондон 2020“, съпроводена от красива хореография и развяване на българския флаг.

Конкурсните изпълнения бяха оценявани от 7-членно фестивално жури с председател проф. Венци Димов и 6-членно журналистическо жури, начело с Даниела Маринова – музикален редактор от радио Благоевград. Кои са спечелилите призовите места, вота на публиката в Летния театър, на телевизионните зрители и радиослушателите ще разберем довечера, когато ще се състои галаконцертът на лауреатите. Почитателите на македонската песен не само от България, но и по света, ще могат да проследят финала на 28-ото издание по 4 национални телевизии – БНТ1, БНТ 4, ФЕН ФОЛК ТВ и ФЕН ТВ, две радиостанции – Радио Зорана и Радио Белла, както и онлайн в YouTube канала и официалната Facebook страница на ФЕН ФОЛК ТВ, началният час е 20:45.     

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини