Откриха скелета на изчезнал руски турист в Пирин планина

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Планинари се натъкнаха на останките на руски турист в Пирин планина. Те са подали сигнал за зловещата находка към 17,00 часа вчера. Веднага към мястото са тръгнали планински спасители.

80-годишният руснак е бил обявен за издирване през месец март тази година. Скелетът му е открит вдясно от писта „Балканиада”, извън ски центъра, в гората, в посока на Ечмище. Не се знае защо възрастният мъж е напуснал ски зоната и е навлязъл в гората. „Нямаше скиорска каска, имаше останки от яке, обувки и щеки”, заявиха спасители.

Дни наред през март планински спасители го издирвали, ползвали и спасително куче, но напразно. Тленните останки на руския турист са транспортирани до моргата на МБАЛ-Благоевград за оглед от съдебен лекар.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини