Десетки преписки открити във вилата на арестувания полицай Стефан Филипов

Снимка: Нова ТВ
Снимка: Нова ТВ

Десетки преписки са открити във вилата на полицая Стефан Филипов в благоевградското село Лешко. Документите са намерени при обиска, който вчера е направен, след като стана ясно, че полицейският инспектор от Първо РУП е покровителствал срещу 250 лева месечно престъпната дейност на скандалния сводник Марти Филипов-Дебелия.

Отделно от това в кабинета на полицая са открити 10 шофьорски книжки и над 30 лични карти, съобщиха от прокуратурата.

Засега не е ясно как полицаят е успял да изнесе преписките във вилата му в Лешко.

В момента прокуратурата привлича като обвиняеми Стефан Филипов и служителя на сектор БОП Петър Кънев. Те ще бъдат обвинени за лично укривателство.

Двамата полицаи са дългогодишни служители на ОД МВР - Благоевград. За Стефан Филипов е имало редица сигнали, че се занимава с нередни неща, многократно е проверяван. Арестът на Петър Кънев, който работи по направление "Киберпрестъпления", обаче е изненада за колегите му.

 

Стефан Филипов

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Щирлиц
    Всички полицаи са такива.
  2. mimi
    Не всички полицаи са такива
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини