Ах, това Банско! Отново ще е джаз столицата на Балканите!

Ах, това Банско! Отново ще е джаз столицата на Балканите!
Снимки: Община Банско

Джазът отново ще превърне курорта Банско в музикалната столица на Балканите. Великата музика ще зазвучи след 4 дни, в събота, и ще оглася не само града, но и Пирин планина. За 23-ти път населеното място ще е световната люлка на джаза за една седмица. По традиция най-голямото музикално събитие в региона събира на една сцена най-добрите изпълнители на този музикален жанр в целия свят.

Дори и пандемията от коронавирус не успя да стре устрема на организаторите, участниците и домакините да проведат отново превърналото се в емблема за целия Пирински край музикално събитие. В продължение на 7 дни на сцената на централния площад ще свирят и пеят най-добрите български джаз музиканти. Отново любителите на тази музика ще чуят и видят гост-изпълнители от световния елит на джаза, а зрителите са добре дошли.

В цел обсъждане на всички противоепидемични мерки, които трябва да бъдат предприети, през последните два дни бяха проведени срещи с организатора на фестивала – д-р Емил Илиев, с Председателския съвет към Общински съвет Банско и с Консултативния съвет по въпросите на туризма в разширен състав. Състоя се и заседание на Общинския кризисен щаб.

Отчете се готовността на представителите на бизнеса и общината да посрещнат гостите на града при стриктно спазване на предписанията на Министъра на здравеопазването, Регионалната здравна инспекция и Общинския кризисен щаб. Създадена е организация за дезинфекциране на площадното пространство, както и осигуряване на дистанция между зрителите.

Заради санитарните изисквания зоната със седящите места ще бъде за 400 човека. Ограничен брой от местата пред сцената ще бъдат срещу билети, а останалите са със свободен достъп. Банско и магията на джаза очакват всички меломани, които искат да станат част от музикалната приказка в града под Тодорка.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини