Проверяват сигнал за ударен от полицай протестиращ от Благоевград

Снимка: blagoevgrad-news.com
Снимка: blagoevgrad-news.com

Директорът на ОД МВР - Благоевград назначи служебна проверка, която трябва да изясни употребена ли е неправомерно физическа сила към гражданин от страна на униформен служител.

Поводът за проверката са публикации в медиите за ударен младеж след протеста на главен път Е-79 край Кресна снощи.

В неделната вечер група недоволни граждани спряха за близо час движението по международното шосе за Гърция. Сутринта пък направиха опит за блокада на пътя край Благоевград. През целия ден протестиращите, искащи оставката на правителството и на главния прокурор, се надлъгваха с униформените служители и опитваха да спрат трафика.

Един от неформалните лидери на неделния протест - Николай Кутанов, пробва да влезе в диалог с охраняващите униформени служители. 

"Ти ще умреш ли за България, бе?", този въпрос зададе многократно Кутанов в лицето на един от полицаите, който остана мълчалив и не влезе в разговор. След това Кутанов продължи с дълъг монолог, в който обясни защо иска оставката на кабинета.  
Случката бе записана с телефон и бързо обиколи социалните мрежи. 

Вечерта, на прибиране от протеста в Кресна, Николай Кутанов бил спрян край Симитли за проверка. От патрулката излезли въпросният полицай от видеото и негов колега. 

"Първо ме обискираха, а след това ми обясниха, че много съм философствал и ще си имам проблеми. След това един от униформените ме удари в корема", разказа за Дарик пострадалият младеж. 

Той бе категоричен, че ще подаде жалба в полицейската дирекция, но призна, че няма как да си извади медицинско свидетелство, тъй като няма видими наранявания. 

Източник: Дарик

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини