Община Благоевград отказа дарение от ахмадиите

Снимка: Сдружение
Снимка: Сдружение "Доброта"

Общинският съвет в Благоевград задължи Общината да върне 11 000 евро дарение от организация, свързана с мюсюлманската общност „Ахмадия“.

Решението бе взето на вчерашната сесия, на която местният парламент отказа да приеме финансовата помощ от „Humanity First“, чиято дейност се свързва именно с ахмадиите.

За това в зала "22 септември" призова общинският съветник от ДПС - Исмет Узунов. Според него тази организация е тясно свързана със забранена секта.

"Призоваваме да се върне дарението, защото чрез него те искат да се легитимират и да бъдат забелязани в Благоевград", подчерта Узунов. Колегите му общински съветници приеха апела му и гласуваха против организацията да дари 11 000 евро на Община Благоевград за борба с коронавируса.

В същото време ахмадиите търсят всевъзможни начини да легитимират своята дейност в региона.

Сдружение „Доброта“ с помощта на Международната благотворителна организация Humanity First чрез вероизповеданието Мюсюлманска общност „Ахмадия” дариха на жители в неравностойно положение от Благоевград хранителни продукти по случай свещения празник на мюсюлманите Курбан Байрам. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини