Разлог не забравя историята и предците си - почистиха паметниците и районите около тях

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Община Разлог приключи акцията по почистването на историческите паметници. Почистиха се и тревните площи около паметните знаци, подновиха се надписите на някои от тях, поставиха се нови плочи там, където това бе необходимо.

Преди това специалисти обходиха общината, за да се направи план за действие. И да се знае какво трябва да се направи за всеки един паметен знак в града и в селата.

„Нужно е не само да се помни историята, но и да полагаме грижи за десетките паметници, които „живеят” по градските улици и площади”, коментира кметът на Разлог – Красимир Герчев.

Съдбата на тези паметници е тясно и завинаги преплетена със съдбата на населеното място, със събитията, които са се случили. Това са паметниците на героите, на предците, на онези благодарение на които градът ни, a и самите разложани имат своя идентичност, чувство на принадлежност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини