Колоездачи от Европа в битка по пътя на римляните в Разлог и Банско

Снимки: Община Банско и Община Разлог
Снимки: Община Банско и Община Разлог

За трета поредна година Община Разлог бе домакин на международно колоездачно състезание „Пътят на римляните“. В организацията на атрактивното спортно събитие се включиха още „HOT SPRINGS MEDIKAL & SPA HOTEL“, „Долчини ПРО Тийм“ и Община Банско. Стартът бе даден в Разлог от кмета инж.Красимир Герчев, който отново подкрепи спортната проява. В надпреварата се включиха национални и регионални професионални отбори от над 13 националности – България, Сърбия, Гърция, Испания, Полша, Италия, Швейцария, Словакия, Франция, Великобритания, Казахстан и други.

По време на състезанието в центъра на Разлог се състоя своеобразен спортно-музикален празник. Демонстрации на спортните си умения направиха ВК „Пирин“ – Разлог- момичета до 13 години, с треньор Иван Дурев, ФК „Пирин“ – Разлог – възрастова група 2011 години, с треньор Димитър Падарев, и Клуб по таекуондо „Чо Елит“, с треньор Асения Пулина, както Клуб по ски-Разлог, с треньори Йордан Кърпачев и Светослав Сланчев. Проведе се и колоездачно състезание на децата от Клуб по колоездене, с ръководител Жанета Барова. Победителите в различните възрастови групи бяха наградени с грамоти и медали.

В неделя в Банско приключи третото Международно колоездачно състезание „По пътя на римляните”.
На призовите места се класираха полякът Норберт Банашек, който взе купа „Долчини”, Велко Стойнич от Сърбия – на второ място и носител на бялата фланелка, трети е испанецът Мигел Анхел Байестерос. Словаците Лукаш Кибиш и Мартин Харинг триумфираха съответно в класирането за активност и за катерене. Най-добре от българите се представи Борислав Иванов, класирал се на 33-ото място.
Победителите бяха наградени от зам.-кмета на Община Банско - Костадин Атанасов, собственика на Спа хотел „Хот спрингс” - Явор Капитанов и президента на фирма „Долчини” - Любослав Венков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини