Новият министър на туризма ще спасява сектора с реклама и ваучери за почивка

Марияна Николова, снимка: НОВА тв
Марияна Николова, снимка: НОВА тв

С актуализация на Националната стратегия за устойчиво развитие на туризма, ваучери за почивка и повече реклама – така новият ресорен министър Марияна Николова ще спасява изпадналия в колапс сектор. Това става ясно в официално съобщение на зам. министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова към туристическия бранш.

"Моите намерения са още от първия ден заедно с представителите на бранша да актуализираме Националната стратегия за устойчиво развитие на туризма и да я адаптираме към новите условия. Нашите курорти, местата с туристически забележителности, богата ни история, природните ни красоти имат нужда от реклама като привлекателни, сигурни и безопасни за почивка". 

Сред приоритетите ѝ ще бъде да се стимулират българите да почиват в България, независимо дали на море или на планина, за да се компенсира отлива на чужди туристи. Като стимул Николова предлага идеята за предоставяне на ваучер за почивка. Това предложение беше представено от вицепремиера Валери Симеонов още през април. „Тази мярка трябва да бъде постоянно действаща, за да се види ефектът от нея“, се добавя в съобщението.

Николова допълва, че поема Министерството на туризма с ясното съзнание, че е най-засегнатият бранш в света от пандемията и има „трудната задача да обмисли и да реши как да отвори вратите за туризма в условията на ограничения и често затварящи се граници и бариери“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини