Рекорден брой заразени с COVID-19 в Пиринско, 20 шивачки от цех в Гоце Делчев са положителни

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

28 нови случаи на заразени с COVID-19 са установени в Благоевградска област за последното денонощие. 

20 са положителните случаи в голяма шивашка фабрика в Гоце Делчев. Шест са новите заразени в община Разлог, двама са в Благоевград, съобщи д-р Калоян Калоянов, директор на Регионалната здравна служба. 

Цифрата на новозаболелите в Пиринско е стряскаща и рекордна за нашата област.

Иначе в страната са установени 196 нови случаи на коронавирус. Те са с над 100 по-малко от тези в петък, но при значително по-малко PCR-тестове – 2003, съобщи Eдинният информационен портал за COVID-19. 

Пациентите с коронавирус, настанени в болница, са 605. 34 са в интензивни отделения. Двама са починалите през последното денонощие.

Отново най-много нови случаи има в София – 55. 28 положителни проби са отчетени в Благоевград, 19 – в Бургас, 15 – във Велико Търново, 14 – в Пловдив и Варна, 5 са в област Кюстендил, 1 – в област Перник.

От средата на март досега, общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас достигна 8638.

Починалите със заболяването в България са 299. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини