Борисов жертва трима министри – на финансите, на икономиката и на вътрешните работи, поиска оставките им

Борисов жертва трима министри – на финансите, на икономиката и на вътрешните работи, поиска оставките им

Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите - Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи - Младен Маринов и на министъра на икономиката - Емил Караниколов. Всички те са декларирали пред председателя на ГЕРБ и министър-председател своята готовност да подадат оставките си незабавно. Очаква се още утре тримата министри да входират съответните документи, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Явно това е резултат от масовите протести, които вече седми ден не само не стихват, но и се разрастват. Сред основните искания са оставките на цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев. Най-вероятно целта е да се реагира по някакъв начин на народното недоволство, но надали и тази стъпка ще повлияе на народния бунт, тъй като чашата на търпението на хората за по-добър живот и справедливост очевидно е преляла.   

Решението за искането на трите министерски оставки е взето след среща на Борисов с областните координатори на партията. Оставките са поискани със следния мотив - опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС. От ГЕРБ заявяват, че партията оценява високо приноса на тримата министри.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини