Затварят дискотеки, барове и нощни клубове на закрито

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Освен футболни срещи и спортни мероприятия без публика, както и затворени дискотеки, барове и нощни клубове на закрито, част от новите противоепидемични мерки ще включат и забрана за групови празненства с присътвие на над 30 човека - в това число сватби и балове. Държавните институции и органи пък ще имат ангажимент за засилване на контрола върху спазването на противоепидемичните мерки. 

Това обяви здравният министър Кирил Ананиев, мотивирайки се на база тенденциите при епидемиологичната обстановка в страната. Решението е взето след редовна среща с премиера Бойко Борисов.

Анализът показал, че броят на новозаразените е преминал критичната точка, която по последни данни на здравните власти е от 200 установени новозаразени на ден. Мерките започват да действат от 0 часа в утрешния ден и ще са в сила до ново нареждане.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини