Стотина полицаи налазиха Галиче, арестуваха Ценко Чоков

Стотина полицаи налазиха Галиче, арестуваха Ценко Чоков
Ценко Чоков, снимка: Клуб Z

Сканалният кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков за пореден път има проблеми със закона - той е задържан като лидер на организирана престъпна група лихвари и изнудвачи, пише сайтът Клуб Z.

Според официално съобщение на Специализираната прокуратура и ГДБОП там се провеждат действия по разследване на бандата за "лихварство и принуда със заплахи и палежи".

До момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица с предварително разрешение от  Специализирания наказателен съд. Още един адрес е претърсен в условията на неотложност. Иззети са пари,  документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, телефони и други доказателства, съобщават от спецобвинението.

Сред 12-те задържани са кметът Чоков и единият от синовете му - Мартин.

Тази сутрин за операцията съобщи и вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова пред бТВ.

Тя не уточни кой точно и по какви обвинения е задържан. Според нея обаче МВР работи по сигнали от Галиче в последните 2 месеца.

"Нашето желание е да успокоим ситуацията и да разследваме всички случаи, по които има подадени сигнали”, допълни Бъчварова. 

Темата бе коментирана и от премиера Бойко Борисов, който гостува в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Имам информация какво става там. Стотина полицаи ги налазиха сутринта. В акцията участват ДАНС, БОП. Вчера планираха операцията. Това там не може да продължава. Палят си колите непрекъснато, непрекъснато има репортажи оттам", коментира той.

След повече от десетилетие почти безоблачно кметуване отношенията на Чоков със закона рязко се влошиха от края на миналата година и началото на 2016-а. Наложи се главният прокурор Сотир Цацаров лично да праща проверки, които да видят дейността на прокуратурите в Бяла Слатина и Враца, както и проверки по реда на надзора на кметството - нещо нечувано дотогава.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини