Одобриха финансиране на 30 фирми в Пиринско за преодоляване на COVID-19

Одобриха финансиране на 30 фирми в Пиринско за преодоляване на COVID-19
Снимка: ОИЦ-Благоевград

Проектите на 30 фирми от Благоевградска област на обща стойност 263 259 лв. са одобрени до момента за финансиране по процедура „Подкрепа на микро- и малки предприятия за преодололяване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Парите се осигуряват по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност. Това съобщават от Областен информационен център – Благоевград.

Кандидатстването по процедурата стартира на 14 май тази година и приключи месец по-късно. Подадените общо 27 619 проектни предложения от цялата страна се оценяват поетапно.

30-те местни фирми, които до момента са с одобрени проекти, са базирани в различни населени места на региона. 21 от тях са в Благоевград, 4 - в Гоце Делчев, по 2 - в общините Сандански и  Банско, и една - в община Белица. Финансирането, което одобрените проекти ще получат, е 100% безвъзмездна финансова помощ. Първите договори за изпълнение на проектите са подписани миналия месец.  

Сред благоевградските микро и малки предприятия, които към момента попадат в списъка на одобрените, са фирми от строителния и транспортния браншове, за доставка и търговия със спортни стоки, почистващи и хигиенни материали, счетоводни къщи и одиторски фирми, производствени предприятия и рекламни агенции. Одобрен за финансиране е и проект на Парка за танцуващи мечки край Белица.

С право на безвъзмездна финансова помощ по процедурата са предприятия с персонал до 50 души, които са регистрирали поне 20% спад в своя оборот за април 2020 г. спрямо средномесечния за 2019 г. Минималният размер на финансиране за един проект е 3000 лв., а максималният - до 10 000 лв. С одобрените по проектите средства бизнесът ще може да покрие най-неотложните си нужди за наем, консумативи, суровини, заплати и други оборотни средства, допълват от ОИЦ - Благоевград.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини