Довършват ремонта на улица „Найден Геров” в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Ремонтът на недостроената част от улица „Найден Геров” в град Банско започна днес. Гост на събитието бе министърът на регионалното развитие и благоустройството - Петя Аврамова. Кметът на община Банско - Иван Кадев, депутатът Александър Мацурев и изпълнителят на строителството - Любомир Галчев, направиха символичната първа копка на обекта, който трябва да бъде изпълнен до края на тази година.
Министър Аврамова подчерта значимостта на добрата инфраструктура за развитие на бизнеса и икономиката, особено в курортен център, какъвто е Банско.
С реализиране на проекта се цели обособяване на околовръстен път в южната част на града, който да извежда транзитно преминаващото движение извън града. Довършването на ул. „Найден Геров” ще подобри значително движението на територията на курорта, ще се осигурят условия за безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари и ще се подобри отводняването на улицата.
С изграждането на улицата в участъка от ул.”Солун” до ул.”Цар Симеон” ще се осигури и бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на Банско до курортната зона и началната станция на кабинковия лифт. Това ще намали трафика по вътрешните улици на града, които са силно натоварени през зимните месеци.
Дължината на участъка е 1230 м. В момента пътят е покрит с трошенокаменна настилка. Отводняването на улицата е лошо. Осъществява се чрез дъждоприемни шахти, които на места са запушени или са по-високи от нивото на настилката, което не позволява отвеждането на водите бързо от пътното платно. За обекта е издадено разрешение за строеж. Необходимата сума за изграждане на улицата е 1 193 239 лв., като средствата в размер на 1 млн.лв. са осигурени с постановление на Министерски съвет.

След провеждане на процедура по ЗОП за изпълнител на строително-монтажните работи е избрана фирмата „Галчев инженеринг” ЕООД. Преди тържествената първа копка министър Аврамова проведе работна среща с кмета Иван Кадев и неговия екип, на която бяха обсъдени инфраструктурните проекти, които Община Банско е заинтересована да изпълни. Министър Петя Аврамова се ангажира да осигури за финансирането на довеждащия водопровод от местността Караманица до Банско, както и да съдейства за изпълнението на всички инфраструктурни и други инвестиционни проекти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини