Банско строи мечтана спортна база в двора на гимназия

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Дворът на Професионалната лесотехническа гизназия „Никола Вапцаров” в Банско ще стане модерна и красива спортна база. Днес беше направена първата копка по изпълнението на проект за изграждането на спортни съоръжения.

Предвижда се изграждането на две футболни игрища, две игрища за тенис на корт, зона за фитнес на открито и зона за тенис на маса на открито.
Към спортните съоръжения ще има трибуни за посетители. Ще се монтират всички основни и допълващи съоръжения и елементи, необходими за модернизирането и функционирането на спортната площадка. Изцяло ще бъде променена настилката около игрищата, ще се поставят елементи на парково обзавеждане, като вело-стоянки, пейки, беседки и други.

За изпълнението на проекта е сключен договор за строително-монтажни работи: „Преустройство на част от дворно пространство на Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” гр. Банско” на стойност 684 624.16 лв. без ДДС между Община Банско и фирма „Браво строй“ ЕООД. Срокът за изпълнение е 148 календарни дни.
Общината е бенефициент на средства по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020, мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”, подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини