Хиляди нашенци щурмуваха и днес гръцкото море, 3 км опашка на ГКПП-Кулата

Хиляди нашенци щурмуваха и днес гръцкото море, 3 км опашка на ГКПП-Кулата

Хиляди българи и този уикенд избраха за почивка гръцкото море. Още рано сутринта ГКПП-Кулата бе щурмуван от стотици леки автомобили с летовници, решили да съберат първите  слънчеви лъчи на Бяло море.

Този път обаче, въпреки очакванията за кошмарни тапи, на пункта бе създадена добра организация и колоната от автомобили преминаваше сравнително бързо граничния контрол.

Струпването на леки коли започна малко след 8 часа сутринта, когато на Кулата се образува около километър и половина колона. Опашката обаче бързо се стопяваше и преминаването през границата отнемаше не повече от 30 минути чакане.

Днес за първи път към южната съседка поеха и автобусите за организирани пътувания. Туристическите фирми от Благоевград и София поеха към Бяло море за плаж за един ден или за двудневна морска почивка.

В автобусите пътниците бяха настанени през една седалка, всички носеха предпазни маски и предварително попълнени декларации за крайната дестинация на пътуването.

По обяд колоната на ГКПП-Кулата се увеличи два пъти и надхвърли три километра. До кошмарни блокади, познати от миналата седмица, обаче не се стигна. Пунктът работеше с пълен капацитет на вход и изход. На място движението бе регулирано от патрули на пътна полиция, имаше и коли на жандармерията.

През целия ден трафикът остана интензивен.

Източник: Дарик

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини