Опасен рекорд - 105 заразени с COVID-19, един - в Пиринско, 4 нови жертви на вируса

Опасен рекорд - 105 заразени с COVID-19, един - в Пиринско, 4 нови жертви на вируса

105 са доказаните случаи на коронавирус е нас през последното денонощие, което е нов рекорд. Преди два дни бяха установени 104 случая за 24 часа.

2642 проби са дали положителен резултат. Това показват данните в Националната информационна система. Най-много са заразените с COVID-19 в област Стара Загора - 22, в София град са 17, в областите Пазарджик и Шумен са по 12, в София област са 9, в област Смолян са 8, в област Сливен са 7, в областите Пловдив и Плевен са по трима, в областите Кърджали, Габрово и Търговище са по двама, а в областите Благоевград, Враца, Добрич, Кюстендил, Разград и Хасково – по един.

172 са починалите лица, при които е бил потвърден COVID-19. Четири са новите смъртни случая, регистрирани през изминалото денонощие - мъж на 46 години, с пневмония, мъж на 78 години, с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 68 години, с придружаващо заболяване диабет, жена на 78 г., за която няма информация да е имала придружаващи заболявания

3191 са общо потвърдените случаи на коронавирусна инфекция у нас. Излекувани са 1716 лица, 28 – за последното денонощие.  

С доказан COVID-19 в лечебни заведения за болнична помощ се намират 215 пациенти. 15 от тях са настанени в интензивни структури. Новият коронавирус е констатиран при 317 лица - медицински служители. Шест нови случая са установени през последното денонощие, като пет от тях са на лекари, а един - на фелдшер.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини