С фолклорен концерт и стари обичаи ученици зарадваха родители и гости в Симитли

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Ученици разкриха богатството на родния фолклор и народни обичаи с фестивал в град Симитли. Четвъртокласниците от "г" клас в Средно училище "Св. св. Кирил и Методий", с класен ръководител Светла Атанасовска, приключиха работа по проект "Подкрепа за успех" - занимания по интереси, на тема: "Народното творчество - извор на мъдрост, красота и родолюбие." Децата сътвориха интересно и вълнуващо представление пред родители и гости.

Учениците направиха битов кът, разучиха български народни приказки и песни, нарисуваха рисунки на тема ,,В света на народното творчество”, запознаха се с народни празници и обичаи.

Децата бяха облечени в народни носии. Красотата на народната носия отразява светогледа на българина, неговия бит и усет за красота.

Мъдростта на народа ни бе усетена чрез народните приказки, песни, пословици, поговорки и гатанки. Пълни шепи мъдрост и красота, нежност и човеколюбие почерпиха всички от българския фолклор. Децата разтълкуваха поговорки, отгатваха гатанки. Лазарки пяха чудесно и бяха почерпени от стопанката на дома. Като истински артисти представиха драматизация на "Мързеливата мома", а "Хитър Петър" беше великолепен. Представлението завърши с песни и кръшно българско хоро.    Всички участници в проекта получиха грамоти за участие, които им бяха връчени от директора на училището - Таня Янкова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини