Ангел Кунчев ще поиска още месец извънредна епидемична обстановка

Ангел Кунчев ще поиска още месец извънредна епидемична обстановка

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев ще поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка до 30 юни или още цял месец. Това заяви самият той пред NOVA в Пловдив. Причината е увеличението на броя на заразените с COVID-19. Най-много са инфектираните в Доспат. 35 случая има в съседния град Сърница.

Според главния  държавен здравен инспектор извънредната епидемична обстановка трябва да остане, тъй като, ако тя бъде премахната, няма да има основание за налагане на граничните мерки. И увери, че няма да бъдат въвеждани нови ограничения, ако това се случи. 

Ангел Кунчев ще поиска да се удължи и задължителната карантина за влизащите от определени страни у нас и след 15 юни. Сред тях са Северна Македония и Босна и Херцеговина. Според него все още не е ясно откъде е пламнала заразата в цеха в Доспат, където работят около 250 души.

Кметът на Сърница Неби Бозов отрече жени от града да са прикривали симптомите си. А градоначалникът на Доспат Елин Радев засега не предвижда затваряне на населеното място. Задължителното носене на маски там ще остане още една седмица. По-рано той каза пред медиите, че е чувал за практика между служителките в цеха да пият по едно хапче аналгин преди работа. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини