В Гоце Делчев се преклониха пред делото на Ботев

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

Ръководството на община Гоце Делчев почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България с 3 минути мълчание под воя на сирените и цветя, положени на бюст-паметника на поета-революционер в града.

Днес се навършват 144 години от гибелта на Христо Ботев. На този ден, свеждаме глави в знак на почит и признателност пред паметта на Ботев и всички загинали за свободата на България. На Деня на Ботев, всяка година, точно в 12:00 часа се включват сирените в цялата страна със сигнал "въздушна опасност" и техният вой продължава 3 минути – време, в което всеки един от нас да отдаде своята почит към всички смели наши предци, дали живота си за Родината.

Жителите на гр. Гоце Делчев се гордеят с факта, че в Ботевата чета има трима четници от Неврокопския край. Това са Тодор Стоянов и Янко Атанасов от град Неврокоп, и Атанас Свещаров от с.Горно Броди. Техните имена са изписани на бюст-паметника на Христо Ботев, който бе открит в Гоце Делчев на 2-ри юни 2015 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини