Гръцкият посланик дари 10 000 лв. на Дома за стари хора в Благоевград

Снимка: Областна администрация
Снимка: Областна администрация

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов прие посланика на Република Гърция Н.Пр. Димитриос Хронопулос, който пристигна в областния център, за да направи дарение в помощ на дома за стари хора „Св. Петка“. Социалното заведение пострада при пожар на 11 май.

Във фокуса на обсъжданията по време на срещата бяха здравните, икономическите и социалните последици от пандемията от COVID-19, както и усилията, които двете страни полагат в борбата с новия вирус и всички противоепидемични мерки, които са взети с цел ограничаване на разпространението му. Обсъждани бяха и облекчените мерки при пътувания на гражданите на всяка една от двете страни на територията на другата в условия на пандемията от COVID-19, като се акцентира върху условията за предстоящи туристически пътувания и отпадане на 14-дневната карантина.

Димитриос Хронопулос даде своето уверение, че след 15 юни ще бъдат премахнати мерките за поставяне под карантина от гръцка страна при запазване на стабилната ситуация и намаляване на случаите с коронавирус.

По време на срещата гръцкият посланик изтъкна отличното ниво на двустранните отношения във всички области и взаимната подкрепа по време на извънредна ситуация. Областният управител запозна дипломата с изграждането на автомагистрала „Струма“, която е част от Трансевропейската  транспортна мрежа, свързваща България и Гърция и допринасяща за по-динамичното развитие на района, имайки важно социално-икономическо значение. Обсъден бе и ремонтът на ГКПП Кулата- Промахон, който е от важно значение за намаляване времето на преминаване, както от туристическа гледна точка, така и от бизнес транспорта и преминаването на товарни автомобили, което е предпоставка за по-качественото развитие на търговията и потока от стоки.

Заявено бе и желание от страна на Бисер Михайлов за съдействие при организирането на бизнес от страна на гръцки фирми, с цел създаване на работни места в област Благоевград, които са от важно значение в борбата с  икономическите последици от пандемията COVID-19. 

След приключване на срещата областният управител и Димитриос Хронопулос посетиха Дома за стари хора „Св. Петка“, който пострада от пожар през изминалия месец.

Посланикът на Република Гърция Н.Пр. Димитриос Хронопулос изрази желание да помогне на дома чрез дарение на сумата от 10 000 лева. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини