Андон Тодоров: Кметът първо гони децата от парк "Македония", после ги "спасява". Несериозно е!

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Бездействието от страна на кметската администрация доведе до временното затваряне на парк "Македония" за децата от няколко спортни клуба в Благоевград. От вчера малчуганите са върнати в залите на основание личната отговорност на общинския екип, който сега се прави на спасител на детския спорт. Така председателят на общинския съвет Андон Тодоров коментира казуса с парка, за който РДНСК издаде становище, че не е узаконен.

Първоначално от екипа на кмета Румен Томов решиха да затворят залите, докато минат процедурите по узаконяването им. Но след острата обществена реакция малките спортисти бяха върнати в парка, а от пресцентъра на общината изпратиха съобщение, че са предприети всички действия по узаконяване на сградите в бившите казарми.

Днес Андон Тодоров разкритикува за пореден път непоследователните действия от страна на Общинска администрация.
"Учуден съм какво се случва в Община Благоевград. Първо заместник-кметът Евгени Терзиев обяснява в национален ефир, че сградите са незаконни и че децата трябва да бъдат изведени. След това правят точно обратното. Това е несериозно", категоричен бе Тодоров.

Той увери, че още в началота на кметския мандат обяснил на Румен Томов, че парк "Македония" е незаконен и трябва бързо да се проведе процедура по узаконяване на сградите. От декември има изпратени от РДНСК 5 писма с указания за действие. Но темпото, с което работи екипът на градоначалника, доведе до това в момента да се правят компромиси и децата на Благоевград да спортуват в неузаконени зали", допълни председателят на общинския съвет.

Тодоров припомни, че на 6 декември Общинският съвет е дал съгласие да се измени ОУП в зоната на парк "Македония". Но кметската администрация отново изгубила ценно време.

"Оттогава имаше достатъчно време кметската администрация да измине процедурата по узаконяване и още през февруари всичко да е приключило", подчерта той.
По думите му най-големият проблем в момента е, че сградите в бившите казарми нямат техническо становище, което да гарантира, че са безопасни. Липсват и всякакви строителни книжа.

Халетата в бившия имот на Министерството на отбраната са строени между 1938 г. и 1987 година, което означава, че би могло и да са опасни.

"Ако, не дай си, Боже, нещо се случи с децата, които тренират в тях, кой ще носи отговорност", попита председателят на местния парламент.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини