Общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово ще компостират зелени отпадъци

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив
Община Гоце Делчев ще даде старт на значим екологичен проект. На 1 юни кметът Владимир Москов ще направи първа копка за изграждането на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и инсталация за компостиране на зелени отпадъци за Регионалната система за управление на отпадъците в общината.
 
Проектът се осъществява в партньорство с общините Гърмен и Хаджидимово по Оперативна програма "Околна среда".
 
Целта на проектa е да се намали количеството депонирани битови отпадъци за региона на община Гоце Делчев, община Гърмен и община Хаджидимово чрез осигуряване на допълнителен капацитет за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и за разделно събиране и рециклиране чрез компостиране на зелени и/или биоразградими отпадъци.
 
Обща сума на проекта: 9 147 276.52 лв., от които 5 840 128,74 лв. са от Европейски фонд за регионално развитие, 1 030 610,95 лв. са от държавния бюджет на Република България и 765 112, 38 лв. - собствен принос на бенефициента.
 
Проектът стартира през декември 2017 година и ще приключи през ноември тази година.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини