Управителят на ВиК обсъди проблемите в сектора с кметове на благоевградски села

Управителят на ВиК обсъди проблемите в сектора с кметове на благоевградски села
Снимки: ВиК-Благоевград

Управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград - инж. Росица Димитрова, се срещна с управниците на част от селата в община Благоевград. Целта бе да се отиде на място и да се чуят от първо лице текущите проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията в отделните населени места. В разговорите участваха кметът на общината – Румен Томов, и заместникът му по строителството - Евгени Терзиев. Бяха посетени селата Мощанец, Покровник, Зелен дол и Селище. Росица Димитрова обясни как може да се постигне по-качествена услуга за крайния потребител. Тя увери, че дружеството има пълна готовност да съдейства за решаване на проблемите. За да се случи това обаче е необходима абсолютна активност и сътрудничество от страна на Общинска администрация.

Сред най-сериозните проблеми са злоупотребите и използването на питейна вода за напояването на зеленчукови и тревни насаждения от страна на жителите, стана ясно по време на срещите.

За да бъде ограничено използването на вода по причини, различни от питейно-битови нужди, особено в летния сезон, е необходимо да бъде издадена изрична заповед от кмета на общината, както и да бъде осъществяван последващ контрол.

Инж. Димитрова пое ангажимент да бъде задействана процедура за изграждане на допълнителни подземни съоръжения (сондажи) там, където е необходимо, за да може да се ограничи недостигът на вода през сухите периоди в годината. „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград работи непрекъснато в посока подобряване качеството на обслужване на своите абонати. През последните 5 години дружеството е ремонтирало и реконструирало близо 90 км ВиК мрежа на обособената територия, която ВиК-Благоевград обслужва.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини