42-ма излекувани от COVID-19, 5 жертви за последните 24 часа, един заразен в Пиринско

42-ма излекувани от COVID-19, 5 жертви за последните 24 часа, един заразен в Пиринско

За пореден ден излекуваните от корановирус са повече – 42-ма, от новозаразените, които са 41. Направени са 1450 изследвания. Така общият брой на инфектираните достигна 2372, съобщи проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб на брифинга тази сутрин. Новите положителни проби са констатирани в областите София - 8, Пазарджик - 17, Ямбол - 11, Плевен 2. В Благоевград, Кюстендил и Смолян - по един. Има още един заразен медик – медицинска сестра в Кнежа.

В Пазарджишко 17-те случая на зараза се дължат на клъстера в завода за производство на авточасти, уточни проф. Кантарджиев.

Петима са починалите с коронавирус за изминалите 24 часа - мъж на 78 години в столичната клиника „Пирогов”, който е бил с диабет, мъж и жена в Пазарджик, 51-годишна жена с онкологично заболяване в Стара Загора и мъж на 88 години в Ямбол, който е прекарал инсулт.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини