Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни. Очаква се решението и на румънския парламент. Това заяви премиерът Бойко Борисов след Четиристранната среща, която се проведе чрез видеоконферентна връзка и по инициатива на Борисов, съобщи Нова телевизия.

"Знаете, че румънското правителство е в оставка, силно се надяваме да вземат решение, което да е в унисон с решението, което взехме с Гърция и Сърбия, така че да махнем 14-дневната карантина и там.", добави премиерът.

Преминаването ще става със специални декларации, каза още той.

"На границите ще има декларация, семпла, с трите имена, в която ще пише: нямам симптоми, не съм под карантина, запознат съм със съответната епидемиологична обстановка и пътувам на собствен риск. Трябва да се впише и телефон за контакт", обясни Борисов.

По думите му активно се водят разговори с Австрия и с Германия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини