Томов обвини шефа на ОбС за временния кмет. Андон Тодоров замълча, но докога?

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Общинските съветници не отмениха решението си да изберат Ясен Попвасилев за временно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград. Предложението не успя да събере необходимото мнозинство и бе отхвърлено със 17 гласа "за" 8 - "против" и 14 - "въздържали се".

Радослав Тасков мотивира отрицателния си вот с обяснението, че с определението си съдът е спрял решението на Общинския съвет и не е необходимо то да се прегласува.

„Въпреки различните ни политики, всички ние сме тук, за да работим за гражданите на Благоевград. На предходното заседание, въпреки нашето предложение, да не прибързваме с избора на временен кмет, то не беше прието. Тогава се каза, че ако съдът спре изпълнението на решението на ОИК, ние ще го отменим. Днес не само, че не го отменихме, но и представителите на една и съща политическа формация изказаха две противоположни мнения. А ГЕРБ тази седмица са внесли в общината материали, адресирани до временно изпълняващия кмет Ясен Попвасилев“, коментира съветничката от БСП Гергана Янчева.

Отрицателното гласуване по тази точка от дневния ред на Общинския съвет идва след участието на Румен Томов тази сутрин в bTV, където коментира въпроса колко кметове има в момента Благоевград.

Томов бе категоричен, че той е истинският кмет и оБвини за казуса с двувластието председателя на Общинския съвет - Андон Тодоров. Градоначалникът обясни пред Антон Хекимян, че "Тодоров е подвел съветниците и обществото" с това, че свикал извънредната сесия, на която бе избран Ясен Попвасилев за временен кмет, без да изчака съдебното определение.

Днес Андон Тодоров не коментира думите на Румен Томов, но със сигурност ще излезе с официален отговор. Но, случайно или не, политическата група, която Тодоров оглавява в местния парламент, днес не подкрепи отмяната на решението.

Румен Томов и Ясен Попвасилев отсъстваха от днешното заседание.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини