Заради COVID-19: Със 7% скочи броят на безработните в Петричко

Димитър Бръчков
Димитър Бръчков

Общинският оперативен щаб в Петрич следи процента на безработицата на местно ниво. Кметът Димитър Бръчков поиска справка от Агенцията по заетостта за регистрираните безработни лица в периода, съвпадащ с обявяването на извънредното положение. Целта е да се проследи локално процентът безработни сред икономически активното население.

По проект „Патронажна грижа чрез мобилни интегрирани услуги за възрастни хора и хора с увреждания” Община Петрич назначи на работа 40 безработни лица от града и селата.

От предоставените данни за безработицата в Петричко става ясно, че за целия месец март в дирекция „Бюро по труда“ са регистрирани 328 безработни, включително и завърнали се от чужбина петричани. Съпоставено със същия период  на миналата година се отчита ръст от 122-ма безработни повече.

Общо за първото тримесечие на годината в „Бюро по труда“ в Петрич има регистрирани 2 234 лица, което е с 145 повече спрямо първото тримесечие на миналата година или 7% ръст. През март тази година работа са започнали 123 безработни.

Въпреки ръста на безработицата в южния град, прогнозите са, че там тенденцията бързо ще се обърне, тъй като има заявени редица инвестиционни намерения от предприемачи за разкриване на нови и разширяване на съществуващи бази в община Петрич. Те бяха разгледани и на Общински експертен съвет по устройство на територията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини