Пиринско в челото по новозаразени с COVID-19

Пиринско в челото по новозаразени с COVID-19

Благоевградска област е на второ място по заразени с коронавирус през последните 24 часа. 65 са новите случаи, от тях в София са 24, в Благоевград – 8, в Ямбол и Видин - по 6, в Плевен и Сливен – по 4, в Пловдив – двама, в Пазарджик, Перник и Разград - по 3, Кюстендил и Русе – по един. Сред тях са и 9 деца – 6 в София, две – в Разград, едно – във Видин. Общият брой на инфектираните у нас вече е 2069.

Доц. Димо Димов поясни, че към момента се запазва огнищният характер на разпространение на COVID-19 в страната с ясно разпространени епидемиологични връзки. „Това позволява своевременно откриване на контактните лица и тяхното изолиране в болнични или домашни условия”, допълни той.

Седем са новите случаи сред медицинския персонал - трима лекари, три медицински сестри и един санитар. Три от случаите са констатирани в Пазарджик, в Плевен – 2, а в Пловдив и Сливен - по един.

Димов подчерта, че отпускането на мерките в обществено-икономическия живот не трябва да бъде съпровождано с неглижиране или неизпълнение на хигиенните правила в лечебните заведения.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини