Два нови случая на COVID-19 в Пиринско, скоро махаме маските на открито

Два нови случая на COVID-19 в Пиринско, скоро махаме маските на открито

53 са новите положителни проби за последните 24 часа, а общо за страната те са 1199. Още 10 пациенти са излекувани, като общинят им брой става 276. 6 са новозаразените медици.В болници за лечение от коронавируса са настанени 317 души, като 40 са в интензивни клиники. От новите случаи два са в Благоевградска област, най-много – 13, са във Видин, 11 са в София, в Плевен - 8, Перник - 4, Ямбол - 4, Сливен - 3, Велико Търново - 2, Пловдив - 2, Русе - 2, във Враца и Смолян по един.

Вчера е направено второ преливане на кръвна плазма от преболедувал. Пациентът е в тежко състояние и е интубиран. Направена е проверка от Агенцията по лекарствата как е извършена процедурата във ВМА. Тя описана като правилно извършена и двамата пациенти с прелята плазма се чувстват добре и нямат температура, уточни шефът на Националния оперативен щаб - ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той заяви, че ще бъде разширен контингентът на хората, които могат да се движат през парковете. Ще бъдат разхлабени и мерките за туризъм в планините.

По отношение на маските щабът се е обединил около мнението, че в затворени пространства трябва да се изисква носенето на маска. Спорът е дали да се носи маска на открити пространства.

„Сериозно обмисляме махане на маските на открито, но те ще останат задължителни в градския транспорт, аптеките, магазините, в затворени пространства“, каза проф. Тодор Кантарджиев. Постепенно се върви към отпускане на ограничителните мерки, увериха от щаба.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини