След 3 часа дебати и процедурни хватки: ОИК прекрати пълномощията на кмета Румен Томов

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на кмета на Благоевград Румен Томов. Въпреки различните процедурни хватки и опити да бъде отложено това гласуване, деветте гласа на присъстващите членове на ОИК на днешното заседание се оказаха достатъчни, за да бъде потвърдено решението на ВАС.

Това означава, че ще има нови избори за кмет на областния център, които ще се проведат през септември.

Повече от три часа продължи заседанието тази вечер. По-рано днес в ОИК постъпи молба от Румен Томов, който поиска ОИК да не се произнася по това дали да изпълни съдебно решение, тъй като, според него решението на ВАС е непълно и правният спор дали е нарушил ЗМСМА "виси". В молбата Томов посочва, че е отправена молба до ВАС за допълнение на решението и въз основа на това настоя ОИК да отложи своето становище. 

След поредица от почивки и договорки в кулоарите тазвечершното заседание напуснаха четиримата представители на БСП. 

Въпреки това присъстващите деветима представители на ОИК се оказаха достатъчни за кворум и всички те прекратиха пълномощията на Румен Томов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини