Деца и младежи от Струмяни дават нов живот на стари вещи

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Деца и младежи от община Струмяни  участват в конкурс по повод 50-годишнината на Международния ден на Земята. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организира надпреварата в две категории - на тема „Нов живот за ненужните вещи” и „Красотата на живата природа”. В първата категория участниците трябва да представят снимки на предмети и/или арт инсталации, изработени от отпадъчни материали и стари, излезли от употреба вещи от бита. Във втората - да представят снимки на предмети  и/или арт инсталации, изработени от природни материали.

Организаторите очакват деца с идеи и произведения, изработени от отпадъчни или природни материали, да  покажат какво са направили.  За създателите на най-добрите арт инсталации  ще има предметни награди и диплома за участие. Крайният срок за представяне на творенията на децата и младежите е до 17,00 часа на 30 април. Снимки на творбите се изпращат на имейл: strumyani_oba@abv.bg.

Всички творби следва да съдържат информация за автора – име, възраст, населено място и телефон за връзка.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през месец май, а нагридет ще се връчат след отмяната на извънредното положение заради разпространението на коронавируса.  

Арт произведенията ще бъдат оценявани от експертно жури по следните критерии: ефективно използване на отпадъчните и природните материали, оригиналност и креативност, иновативност и цялостно представяне.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на младите хора към проблемите, които застрашават бъдещето на Земята, като провокира творческото им мислене и ги мотивира да опазват природните ресурси  на нашата планета.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини