Съветници спряха опит на кмета Томов да се разпорежда с общински терени

Съветници спряха опит на кмета Томов да се разпорежда с общински терени

19 общински съветници в Благоевград спряха опит на кмета Румен Томов да се разпорежда с малки общински терени. С техните гласове бе отхвърлена скандалната точка от дневния ред на сесията на Общинския съвет вчера.

Предложението на Общинска администрация бе с терени до 30 квадратни метра, общинска собственост, да може да се разпорежда градоначалникът. Аргументът на общинарите бе, че по този начин ще се облекчи процедурата и ще се решават по-бързо тези казуси.

„Това противоречи и на Закона ма местното самоуправление и местната администрация, и на Закона за общинската собственост. Как така кметът ще решава без търг и конкурс на кого и на каква цена да продаде даден общински терен!? По този начин може да продаде парцел за 300 лева на някой, а същият този терен може да носи толкова пари всеки месец, ако е отдаден под наем. Абсурдно е кметът еднолично да взема такива решения”, коментира общинският съветник от ГЕРБ – Кирил Илиев.

Той бе категоричен, че минаването на тези казуси през местния парламент не ги забавя много във времето. „По-добре десетина дни повече да продължи такава процедура, но да са спазени законите и да няма предпоставки за корупция”, допълни Илиев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини