28 души са с положителни проби в Банско, още три жертви на COVID-19

28 души са с положителни проби в Банско, още три жертви на COVID-19

28 от общо 334 изследвани в Банско са дали положителни проби за коронавирус. Това съобщи на брифинга тази сутрин главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. С активна в момента инфекция са само трима души.

След вдигането на карантината в града започна масовото тестване на жителите. На PCR тестове трябва да бъдат подложени 1000 души. За да бъде постигната тази цел, сега идеята е в процеса по тестуването да бъдат включени и личните лекари - така ще може да се изследват повече хора.

Още трима души с коронавирус у нас са починали, а общият брой на заразените вече е 695. Това съобщиха от Националния оперативен щаб. 

И тримата починали са с придружаващи заболявания. В София е издъхнал мъж на 86 години, с хронична бъбречна недостатъчност, хронична мозъчно-съдова недостатъчност и артериална хипертония. Той е бил настанен в "Пирогов".

Другите два смъртни случая са от Смолян - мъж на 85 години с белодробна болест, диабет и сърдечно-съдово заболяване също и 73-годишна жена с онкологично заболяване, диабет, артериална хипертония и сърдечна недостатъчност.

За последното денонощие има 19 нови случая на заразени с коронавирус. Деветима от тях са приети в болница. Броят на излекуваните също нараства и те вече са 81. 

В Благоевград има нов случай на мъж, който е с двустранна пневмония, каза началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. От медицинския персонал с COVID-19 са заразени 37 души.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини