Четири случая на Covid-19 в ромската махала в Пещера, кметът налага блокада

Четири случая на Covid-19 в ромската махала в Пещера, кметът налага блокада

От утре ромският квартал на Пещера ще бъде поставен под блокада. Ще се допуска излизане на хора само ако имат необходимост от медицинска помощ. В района има вече четири положителни проби на Ковид-19 и кварталът се превръща в огнище на зараза, каза за bnr.bg кметът на Пещера Йордан Младенов.

Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме допълнително мерки и с моя заповед от утре - 5 април, ще има пропускателен режим във входно-изходните артерии на квартала. Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия. Това, което се наблюдава - и докторите, и от щаба потвърдиха, е, че действително това са контакти, които са привнесени от чужда държава. Това, което ме притеснява, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със семействата и съм помолил всички близки да няма струпване на хора", допълни Йордан Младенов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини