10 шефове на пожарната в Пиринско съдят кандидат-огнеборец, набедил ги в корупция

Снимка: Novinar.bg
Снимка: Novinar.bg

10 шефове от РД ПБЗН в Пиринския край заведоха дело за 20 000 лева срещу кандидат-огнеборец за клевета. На подсъдимата скамейка застава Йордан Таранов, който пуснал сигнал до дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР, че конкурсът за избор и назначаване на нови пожарникари е опорочен. Той набедил в корупция десетимата членове на изпитната комисия.

Проверката на „Вътрешна сигурност” обаче не установила нарушения и огнеборците начело с шефа на РД ПБЗН в Пиринско Георги Пармаков завели дело срещу него.

Конкурсът бил обявен през март миналата година и Таранов подал документи. Изкарал физическия изпит, теста за интелигентност и и психотеста с почти максимален резултат – 57 точки, най-добър от всички останали. На 3 септември 2015 г. се явил на финалното интервю. Членове на изпитната комисия го попитали дали има проблеми със закона. Той признал, че в казармата му е наложена глоба, която платил и е реабилитиран. По-късно с изненада установил, че не е класиран и няма да получи желаната работа.

Всичко това породило съмнения у него. Още повече, че дни преди интервюто срещнал свой приятел в Петрич, който му казал, че момче си дошло от чужбина и броило 12 000 лева, за да го назначат за пожарникар. Всичко това го накарало да поиска проверка на конкурса.

„Не съм клеветил никого, не съм посочвал имена, нито съм разгласявал данни пред медиите. Не знам защо ме съдят. Исках проверка, нищо повече”, заяви в петък на поредното съдебно заседание подсъдимият Йордан Таранов.

По време на делото бяха разпитани трима нови свидетели по искане на защитата на частните тъжители. Те са участвали в кнокурса, двама са назначени, един е отпаднал. Тримата бяха категорични, че никой по никакъв повод не им е търсил пари, нито пък са чули за корупционни практики на изпитната комисия. Стана ясно, че основният мотив за скъсването на Таранов са множеството наказателни постановления от КАТ, издадени на Таранов. Той обаче контрира и извади златен талон за това, че последните 10 години не е нарушавал правилата за движение по пътищата.

Делото продължава през юни.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини