Бившият счетоводител на Община Петрич също с обвинение заради "Фарма Петра"

Бившият счетоводител на Община Петрич също с обвинение заради

След като вчера обвини бившия кмет на Петрич Вельо Илиев в престъпление по служба, днес Окръжната прокурата в Благоевград повдигна обвинение и на бившия главен счетоводител на общината.

В хода на проведеното разследване е установено, че в периода  от 20.04.2006 г. до 19.10.2011 г. в Петрич в качеството си на длъжностно лице, на което е възложено да изпълнява работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество, а именно главен счетоводител в Община Петрич, Младен Пильоков умишлено не е положил достатъчно грижи за управлението и запазването на повереното му имущество в общината.

Той не е създал организация за законосъобразното управление и разходване на делегираните в общинския бюджет целеви средства, които държавата отпуска за лекарства на ветераните от войните.

Пильоков е съставил платежни нареждания и разходен касов ордер за изплащане на суми по фактури на общинското дружество „Фарма Петра“ ЕАД без да изиска от фирмата опис на рецептите със стойност, без да извърши проверка относно съответствието между стойността на представените рецепти и стойността, посочена в съответната фактура и без да е извършил проверка относно наличието на всички необходими реквизити, а именно: имената и личния регистрационен номер на лекаря/стоматолога, който издава рецептата, или регистрационния номер на лечебното заведение, в което той работи; наименование на общината, която изплаща рецептата; номерът на документа удостоверяващ правоимащия; подпис на правоимащия. В резултат на това за Община Петрич са настъпили значителни щети в особено големи размери - 1 117 697,81 лв., като случая е особено тежък.

По същото досъдебно производство на 12.05.2016 г. беше предявено обвинение и срещу бившия кмет на Община Петрич – Вельо Илиев за престъпление по служба.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини