Горски ще доставят храна и лекарства на възрастни хора в отдалечени села

Горски ще доставят храна и лекарства на възрастни хора в отдалечени села

Горски служители на Югозападното държавно предприятие имат готовност да подпомогнат най-малките и отдалечени населени места в общините в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и части от Ловешка и Пазарджишка в борбата срещу коронавируса. По този начин те ще изпълнят указанията на земеделското министерство във връзка с обявеното извънредно положение относно мерките за защита здравето на най-уязвимите групи - възрастни, самотноживеещи и хора в затруднено положение. Директорът на ЮЗДП - инж. Дамян Дамянов, разпореди на държавните горски и ловни стопанства в срок до 1 април да уточнят с кметовете на общините необходимостта от съдействие и начина, по който може да бъде осъществена помощта.

На всички горски служители, които ще бъдат ангажирани и ще участват активно в оказването на подкрепа на общините, ще бъдат осигурени предпазни средства, дезинфектанти и инструктаж за стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Служебните автомобили, които ще се използват при необходимост от разнасяне на лекарства, храна и защитни средства на жителите на населените места, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини