В Банско броят часовете до падане на карантината, чакат се резултатите от 50 проби

В Банско броят часовете до падане на карантината, чакат се резултатите от 50 проби

Тази вечер в 19 часа ще бъде отменена 14-дневната пълна карантина в Банско. След този час ще падне и забраната за влизане и излизане от града. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев.

В курорта ще продължат да се прилагат противоепидемичните мерки, които важат за цялата страна.

Тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб - ген. Венцислав Мунафчийски заяви, че в Банско всички контактни лица са изследвани, коментира още ген. Мутафчийски. 

"Всички контактни лица в Банско са изследвани. С особено внимание се следи за проява на симптоми. Там има 5 лекари. Вчера беше проведена една акция за вземане на проби (около 50) и очакваме до края на деня резултатите от тях", съобщи Мутафчийски. Карантината там отпада, но остават валидни мерките за областните градове. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини