Вече 142-ма са с коронавирус в страната, изписват първите трима излекувани

Вече 142-ма са с коронавирус в страната, изписват първите трима излекувани

Заразените с коронавирус у нас станаха 142. Добрата новина е, че трима пациенти са излекувани и ще бъдат изписани днес.

Това заяви тази сутрин на редовния брифинг шефът на Националния оперативен щаб и на ВМА – генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Един от излекуваните пациенти е в София, другите двама са от Плевен, които първи бяха установени с COVID-19. Те ще бъдат освободени от болниците и ще имат 30-дневен болничен, който трябва да изкарат вкъщи, а не да се разхождат навън, предупреди ръководителят на Националния оперативен щаб и на Военномедицинска академия – генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

В още един областен център има регистриран случай на заболял от коронавирус – в Шумен. Пациентът е настанен в инфекциозното отделение с грипоподобна симптоматика, с кашлица и задух. Неговият епидемичен път води към Банско. От заболелите 84 са мъже, 58 са жени, което означава, че 59% са мъжете, а 41% са жените. Средната възраст е 42 години. Най-младият е на 4 години, най-възрастният е на 81 година, трима са починалите. Смъртността до момента е 2,1%.  

По-голяма част от пациентите се лекуват в домашни условия. В болниците са пациенти от средно тежко към тежко състояние. Във ВМА има двама пациенти със заплашваща дихателна недостатъчност, но не са интубирани към момента. Другите пациенти са със средно тежко положение, с двустранни пневмонии.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини