Отец Георги от Банско: Не само да бием камбаните, а да се молим на бог!

Отец Георги Касапинов, снимка, Фейсбук
Отец Георги Касапинов, снимка, Фейсбук

По желание на мои съграждани Неврокопският митрополит Серафим разреши да се бият камбаните на църквата в Банско като знак на подкрепа и съпричастност към трудното положение, в което сме всички банскалии и всички наши сънародници. Но камбаните в храма бият само за молитва, затова призовавам хората да се молят, докато чуват камбанния звън. Поне молитвата „Отче наш”, да казват, защото молитвите ще ни помогнат, а не камбаните. Това заяви днес иконом Георги Касапинов, който служи в 185-годишната църква „Света Троица” в град Банско, който е под карантина.

Той увери, че свещениците продължават да служат и сутрин, и вечер в светата обител, като не спират да се молят за здравето и благоденствието на българския народ. И предупреди, че църквата не е театър. „Трябва в такова трудно време да засилим духовното. А не, докато бият камбаните, някъде да пушат скарите. Време е да загърбим материалното. Да се дисциплинираме, само заедно можем да се преборим с тази коварна болест. Нека се обърнем към Господ, това ще вдигне духа ни. Само така и бог ще ни помогне по-бързо и по-силно, ще бъде милостив към нас, както винаги е бил. За да можем в по-кратки срокове да се преборим с това заболяване”, призова отец Георги.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини