Днес посрещаме пролетта с много слънце и високи температури

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Днес настъпва астрономическата пролет. На 20 март настъпва ролетното равноденствие - моментът, когато продължителността на деня и нощта се изравнява заради движението на Земята спрямо Слъцето.

С настъпването на пролетта идва и надеждата, че топлото време ще ни помогне по-бързо да прогоним опасния вирус.

Астрономическата пролет започна днес  в 3.50 минути по Гринуич или в 6 без 10 българско астрономическо (зимно) време- около половин час преди изгрева на слънцето за различните райони на страната.

До днес слънцето, макар с малко, изгряваше по-югоизточно, а от утре ще продължи да изгрява все по-на североизток.

 

Топло, с априлски температури, ще остане времето днес и утре, но в неделя ще започне рязко застудяване и от понеделник ще се установи почти зимно време, на места дори ще вали сняг и ще се задържи тънка снежна покривка, а температурите ще станат февруарски - минимални около и под нула градуса, а дневните малко над нулата, до десетина градуса.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини