Затвориха пазарите в община Банско

Затвориха пазарите в община Банско

Кметът на община Банско - Иван Кадев, издаде заповед да не се извършва търговска дейност на открито на пазара за промишлени стоки в гарада. Ограничават се също кооперативните пазари на територията на общината.

Разпореждането е до отмяната на обявеното извънредно положение. Вече е сформиран Кризисен щаб под ръководството на градоначалника във връзка с усложняващата се обстановка с разпространението на коронавирус в страната. Той получава информация за актуалната ситуация в страната и е в непрекъснат контакт с всички институции и инстанции, които имат отношение към обстановката в общината. Щабът ще следи за стриктното спазване на Заповед РД-01-124/13.03.2020 г. на Министерство на здравеопазването, в която са посочени задължителни противоепидемичните мерки на територията на Република България до 29.03.2020 г.

Считано от 16 март, до второ нареждане, общинската администрация в Банско и кметствата в населените места на общината ще работят с намален състав и със засилен пропускателен режим.

Призовават се гражданите да не заявяват услуги, които търпят отлагане до възстановяване нормалния режим на работа.

Няма никакви ограничения за заявяване и получаване на електронни услуги. Напомня се на жителите на община Банско, че могат да получат 83 вида електронни услуги от всички служби на администрация чрез официалния сайт на общината www.bansko.bg

Гражданите на община Банско ще бъдат информирани и уведомявани за всички допълнителни мерки, наложени от промяна в обстановката. Кризисният щаб апелира към всички да спазват препоръките на здравните власти и Националния оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID – 19.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини