Отпушват автомобилния трафик в центъра на Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Нова организация на движение в центъра на Благоевград с цел облекчаване на трафика обсъжда ръководството на общинска администрация. Комисията за безопасност на движението вече е направила анализ, който е съгласуван с транпортните и таксиметрови фирми в областния център. Предвижда се част от улиците в центъра да станат еднопосочни, други пък ще бъдат освободени от "Синя зона".

Улица "Менча Кърничева" в момента е затворена и служи само за паркинг на служителите в ОД МВР-Благоевград. Едното й платно ще продължи да се ползва за паркиране, а другото ще бъде пуснато за еднопосочно движение от улица "Владо Черноземски" към улица "Илинден". По този начин ще се облекчи кръговото кръстовище при Гимназията по строителство и архитектура.

Другата улица с нова организация на движение е ул. "Цар Иван Шишман". Тя ще бъде извадена от режим на платено паркиране. Ще се въведе забрана за престой и паркиране в дясната лента на бул. "Джейм Баучер". Забраната ще важи от 7 до 9 сутринта, както и от 16 до 18 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини