Иван Ласкин: Аз не се бунтувам, искам да сме единни

Иван Ласкин: Аз не се бунтувам, искам да сме единни

Всички помним незабравимия Иван Ласкин като Васко в главната роля от филма от 1986 година „Васко да Гама от село Рупча”. Малкият мореплавател грабна вниманието и на зрителите, и на кинокритиците с играта си в тази прочута филмова лента. Днес Ласкин трябваше да навърши 50 години. Той завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. Дебютира в ролята на Джими Портър в „Обърни се с гняв назад“ в Малък градски театър.

После се изявява на сцената на сцената на Театър „Сълза и смях”. Играл е на сцените на почти всички софийски театри, още като студент се помнят ролите му в Народния театър и Театър „Българска армия”. От 1997 г. е актьор в Театър „Българска армия“. Участва в постановки на най-големите ни театрални режисьори. Играе и на сцената на театър „Антон Страшимиров“ Стара Загора ролята на Иванов от пиесата на А.П. Чехов „Иванов“.

Занимава се с продуцентска дейност и участва в компания за продуциране, лансиране и утвърждаване на млади таланти в България. Член е на журито на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“. От 1997 до 2014 г. играе в Театър „Българска армия”.

Играл е в десетки български игрални филми – Честна мускетарска“, „Вагнер“, „Хайка за вълци”, „Дунав мост”,  „Приятелите ме наричат Чичо“, „Рут“, „Църква за вълци“, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“ и в над двадесет европейски и американски продукции от периода 1989-2007. Отива си от този свят на 6 януари 2019 година.

 

Ето някои мисли на Иван Ласкин:

 

Половината политици са идиоти. Те се хилят, бъркат си в носа и ходят по заведения, вместо да си вършат работата съвестно.

 

Плеймейтката ми прилича на някой, който носи полов орган на два крака. Тя е безсмислено създание, родено от комплексите на нейните баща и майка. Приличат ми ми все едно са от кастинг за "Джурасик парк". Ако всички плеймейтки са в мензис, футболистите ще започнат да играят.

Доста партии са ме канили да бъда политик. Бих се ориентирал към десните партии, националистическите. С едно условие обаче, аз не мразя турците, имам много добри приятели турци. Бих влязъл в политиката, но не с финансови претенции.

 

Страх! Интелектуалецът в България се тресе от страх. Защото е интелектуалец. Тези, които се занимават с „проекто-изкуство“, са истинските измамници. Нима не взимат само едни и същи субсидии - за тъпия си филм или пиеса? 23 години Министерство на културата дава субсидии и...нищо.

 

Най-приятното нещо, което си мисля за лакея е, че не лакея избира каляската, на която да се друса подмазвачески, а возещият се в каляската избира лакея!

 

Българинът е СДС, БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ. И най вече НДВ (На Къде Духа Ветеро). Тази мимикрия ще утрепе някой ден този народ."

Не всички артисти са евтини „комици“. Не всички артисти се продават за 5 лева на сериал и стават “известни“ за 5 дена.

 

Бъдещето на българина е като на сърбина. Няма държава, няма сила, а само думкане в гърдите „колко сме велики“, и имигранти повече от официалното население.

 

Аз не се бунтувам. Искам да има единство, да сме единни. Хората са добри. Българинът е изключителен човек, състрадателен.

 

Да излезеш от дом, в който са те прегръщали, и той да е празен, това е тотално.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини