Китаец почина в Банско. Няма данни за коронавирус

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Китаец почина в Банско, но няма данни да е бил с коронавирус. 

По информация на близките му той е имал проблеми със сърцетол п,авена му е сърдечна операция, което до някъде обяснява смъртния изход и начина на протичане, който не отговаря на съмнения за пневмония, коронавирус и т.н. Това каза пред Дарик радио Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

По думите му мъжът е от китайски произход, но не идва от Китай, а от Великобритания и най-вероятно е с постоянно местожителство там. По данните в паспорта му не е бил в Китай от 2018 г.

Най-точни можем да бъдем когато има резултат от аутопсията, която се провежда в момента. Ще се направи и изследване на тъкан от белия дроб, за да сме напълно сигурни. Но по данните, с които разполагаме към момента, той не представлява рисков пациент по отношение на коронавирус“, посочи още той.

Малко хора са имали контакти с него, той е бил сам в стаята. Починал е веднага след като му е прилошало, а екипът на Спешна помощ само е констатирал смъртта, каза още д-р Кунчев и отново подчерта, че при данните, които има към момента, няма основание за съмнение за коронавирусна инфекция.

Резултатите от аутопсията се очакват днес, а какво сочи изследването, ще стане ясно утре.

55-годишен китайски гражданин, гост на хотел в Банско, към 20.10 часа снощи се е почувствал зле и почти веднага е починал. Тялото му е транспортирано за аутопсия в моргата на МБАЛ Благоевград. За смъртта на чуждестранния гражданин са уведомени Националният медицински координационен център и директорът на РЗИ Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини