В Англия тръгват автобуси с надписи "Слава на Аллах"

Снимка: Islamic Relief/economic.bg
Снимка: Islamic Relief/economic.bg

От 23 май 640 автобуса на градския транспорт в Англия ще носят реклами с надпис на арабски - „Слава на Аллах”.

Брандирането на автобусите е част от кампанията на най-голямата мюсюлманска благотворителна организация, която помага на жертвите на войната в Сирия, пише economic.bg, позовавайки се на „Индипендънт”.  

Целта на кампанията да представи исляма в положителна светлина и да помогне на младите мюсюлмани да насочат гнева си от войната в Сирия и честите случаи на дискриминация към хуманитарни дейности.

Автобуси с плакати ще се движат както по улиците на Лондон, така и в Бирмингам, Манчестър, Лестър и Брадфорд. Именно в тези градове е съсредоточено мюсюлманското население.

Благотворителната организация се надява, че това ще насърчи хората да даряват щедро преди започването на празника Рамадан на 7 юни. Смята се, че само в Лондон живеят около 3 млн. мюсюлмани.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини