Злата Ризова: Къде е на Румен Томов стратегията за развитие на този умиращ град?

Злата Ризова, снимка: Фейсбук
Злата Ризова, снимка: Фейсбук

Близо четири месеца слушаме само оправдания от страна на кмета Румен Томов, че за всичко е бил виновен предшественикът му. Ако нещо може да спаси Благоевград, то това е силна стратегия за икономическо развитие. А нея продължава да я няма и местната власт не прави нищо в тази посока. Томов дойде като положителен герой на фона на отрицателния Камбитов, но повече от три месеца продължава да се уповава единствено на тази си слава, която не може да продължава вечно. Не става само с оправдания, трябват и действия. Къде му е на Томов стратегията за управление на този умиращ град? Това пита бившата общинска съветничка Злата Ризова настоящия градоначалник в интервю за вестник „Струма“.

Според нея в момента никой в общината не работи, няма движение на преписки, а назначените от предишния кмет само слухтят.

Ризова алармира, че бизнесът изнемогва, хората напускат града, защото няма работа.

В интервюто бившата общинска съветничка коментира и причините за изборната загуба на бившия кмет Атанас Камбитов. По думите й Камбитов изгубил изборите, защото забравил, че е смъртен, той управлявал града като господар тиранин.

„Хайде да оставим Камбитов на компетентните органи и да се съсредоточим към сегашното управление“, призовава в интервюто бившата общинска съветничка.

Тя определя усилията на кмета Румен Томов да се справи с мръсния въздух и биотец „Рубин“ като отчаян опит да си измие ръцете, забравяйки, че в предизборната надпревара няколко пъти използвал биотец „Рубин“ с обещанието, че един  кмет винаги има лостове и при добра воля може да спре мръсния пушек от комина на предприятието.

Ризова е категорична, че е крайно време улица „Промишлена“, която свързва квартал „Еленово“ с парк „Македония“ да бъде асфалтирана, защото мръсотията там е ужасна.

Тя критикува и организацията на движение в града и напомня, че нито един управник не смее да влезе в ромската махала, за да реши проблемите с мръсотията и незаконното строителство.

Злата Ризова е категорична, че никой не й е предлагал постове и от никого не е търсила каквито и да било назначения. Според нея Благоевград се нуждае от здрава ръка, ясна визия и много работа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини